Νίκος Γαζετάς

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων με τη χρήση του InDesign
Η εύκολη μετάβαση από τα έντυπα στο Διαδίκτυο

Το InDesign είναι ένα πρόγραμμα γνωστό σε όλους, στον χώρο της γραφιστικής, σαν ένα καταπληκτικό εργαλείο σχεδιασμού εντύπων και σελιδοποίησης. Η εξέλιξή του όμως τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και σαν εργαλείο σχεδιασμού ιστοσελίδων. Μέσα από το πρόγραμμα μπορούμε να δημιουργήσουμε προσχέδια τα οποία μας επιτρέπουν να δείξουμε στον πελάτη ή στον συνεργάτη προγραμματιστή πως θέλουμε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της ιστοσελίδας που σχεδιάζουμε. Στο workshop αυτό θα δούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του προγράμματος καθώς και να μάθουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία και panels όπως το liquid layout, animation, multiple object states, buttons, κ.α. Επίσης θα δούμε με ποιο τρόπο θα δημιουργήσουμε wireframes για την ιστοσελίδα μας καθώς και prototypes που θα δείχνουν με ποιο τρόπο θα λειτουργεί αυτή. Το workshop απευθύνεται σε σχεδιαστές που έχουν λειτουργική γνώση του προγράμματος και θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και στον τομέα του σχεδιασμού ιστοσελίδων με τη χρήση του InDesign Ο συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή με εγκατεστημένη όσο το δυνατόν νεώτερη έκδοση του InDesign, έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται η εξάσκηση και εφαρμογή των τεχνικών που θα διδαχθούν, απ’ ευθείας κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Εργαστήριο [2]
Πότε: Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
Που: Αιγαία, Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών
Ώρες: 10:00-15:00

EARLY BIRD - BOOK YOUR TICKET NOW!

 

Ο Νίκος Γαζετάς είναι σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και εκπαιδευτής λογισμικού.
Εδώ και μια δωδεκαετία εκπαιδεύει επαγγελματίες και ερασιτέχνες στο Photoshop, στο InDesign, στο Illustrator και στο Lightroom. Συνεργάζεται με το κολλέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ και έχει υπάρξει συνεργάτης της “Άνοδος Α.Ε” Είναι Adobe Certified Expert και Instructor για το InDesign και το Photoshop. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων στελεχών των εταιριών ΟΠΑΠ, ΠΛΑΙΣΙΟ, INTRALOT, Nestle, EΡΤ, Eλληνοαμερικάνικο Κολλέγιο, για να αναφέρουμε μερικές και έχει στο ενεργητικό του πάνω από τέσσερις χιλιάδες ώρες διδασκαλίας.
Σαν σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας εργάζεται πάνω στο branding, στις εκδόσεις, στον σχεδιασμό site και στην επεξεργασία φωτογραφίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο σχεδιαστικό τμήμα εταιριών και τυπογραφείων. ​Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με το δημιουργικό γραφείο Some Think Creative Group, με το τυπογραφείο “Λυχνία”, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για θέματα σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία ePub, και αλλους.

Official Sponsors


 
FaceBook Twitter Youtube Blog Instagram