Παναγιώτα Μιχαήλ

Παιδικό εργαστήρι

Εργαστήριο [4] - Γραφή, το έναυσμα του Πολιτισμού
Πότε: Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
Που: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου
Ώρες: 10:30-12:30

BOOK YOUR TICKET NOW!

Η γραφή από αρχαιοτήτων χρόνων γίνεται τρόπος γραφιστικής επικοινωνίας, αποκτά μορφή και γίνεται τρόπος έκφρασης, το κάθε γράμμα κουβαλά τον δικό του χαρακτήρα και αποκτά προσωπικότητα, γίνεται μέρος ενός ευρύτερου συνόλου «της λέξης» και μαζί φτιάχνουν μια μικρή κοινωνία με δομή, την «πρόταση» όπου πέραν του ηχητικού μηνύματος μεταφέρουν και το οπτικό ερέθισμα το οποίο φωτογραφίζεται σαν εικόνα από το μυαλό για να επικοινωνήσει ακόμη πιο άμεσα στο υποσυνείδητο του αναγνώστη, ιδέες, εικόνες και συναισθήματα.
Τα παιδιά καλούνται να δώσουν μορφή cartoons στα γράμματα - χαρακτήρες τους μέσα από την τεχνική του ανθρωπομορφισμού και να αποδώσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ίδιου του γράμματος μέσα από την ίδια την εικόνα που θα δημιουργήσουν και την  τελική μορφή  την οποία θα αποδώσουν μέσα από γραμμές, χρώματα αλλά και το ίδιο το σχήμα.

Το εργαστήρι γίνεται από μόνο του μια διασκεδαστική διαδικασία εισαγωγής και κατανόησης στις αρχές γραφιστικής επικοινωνίας για τη χρήση των διαφόρων γραμματοσειρών και τα μηνύματα που μεταφέρουν αλλά και σαν μέσο σύνθεσης οπτικής επικοινωνίας και εικαστικών μηνυμάτων  στους δέκτες.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους αλφάβητο με χαρακτήρες cartoons το οποίο θα προσαρμόσουν σε θεματολογία δικής τους επιλογής. Στη συνέχεια θα συμβάλουν στην στήριξη του θεσμού φτιάχνοντας ένα γράμμα από την προσωπική τους γραμματοσειρά το οποίο θα προσφέρουν για το λογότυπο του graphic stories το οποίο θα αποτελέσει μέρος σύνθεσης έργου και έκθεσης στον χώρο. 

Η Παναγιώτα Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πάφο το 1987 και σπούδασε Εικονογράφηση για Κινούμενα Σχέδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάζεται σαν Γραφίστρια αλλά και εικονογράφος κομικών χαρακτήρων με έδρα της την Πάφο όπου και έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις και εργαστήρια. Το 2019 εκπροσώπησε την Κύπρο στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό έτος Cartoons αφού στην Κύπρο είχε λάβει το πρώτο βράβειο της Εθνικής επιτροπής. Από το 2014 επισκέτεται δημόσια σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης αλλά και ιδιωτικούς όργανισμούς σε όλη τη Κύπρο όπου παρουσίαζει εργαστήρια για παιδιά και νέους σχετικά με το πως να ζωγραφίζουν τους δικούς τους χαρακτήρες cartoons.
 

Bank of Cyprus Cultural Foundation

Official Sponsors


 
FaceBook Twitter Youtube Blog Instagram