Spir.To

Διάλεξη | Branding Vs Design
Ξεπερνώντας την υποκειμενική αισθητική.

Σε μια εποχή όπου το design φαίνεται να γίνεται πιο επιφανειακό, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να βρούμε το νόημα της ζωής, του σύμπαντος και και τα πάντα σε σχέση με Branding. Ο καθένας θέλει να γίνει ένας ροκ σταρ-σχεδιαστής, αλλά έχουν όλα να κάνουν με την αυτοϊκανοποίηση μας; Πώς όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια οπτική επικοινωνία που να αποδίδει πέρα από τις υποκειμενικές προτιμήσεις; Ανακαλύπτουμε τις έννοιες του δημιουργικού briefing και του στοχευμένου σχεδιασμού, και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε σχέδια που παρέχουν πραγματική αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη: το σχεδιαστή, τον πελάτη και το συγκεκριμένο κοινό τους. Ως σχεδιαστές, μας αρέσει να πιστεύουμε ότι το design είναι ένα είδος τέχνης, και από πολλές πλευρές είναι. Αλλά η δημιουργία τέχνης και η δημιουργία αξίας είναι δύο πράγματα που δεν συνδυάζονται πάντα καλά. Ας δούμε πώς μπορούμε συνδυάσουμε τις δυο αυτές πλευρές με στόχο το design να σημαίνει κάτι περισσότερο από μια ελιτίστικη ή, ακόμα χειρότερα, χωρίς νόημα δημιουργική διαδικασία.

Περίγραμμα

● Εισαγωγή
● Η ψευδαίσθηση του καλλιτέχνη-σχεδιαστή
○ Ο καθένας θέλει να είναι ένα αστέρι της ροκ ○ Ιστορικά παραδείγματα
● Η πραγματικότητα επιστρέφει ο Σχεδιασμός ως εμπόρευμα
○ Τι και αν όλοι ήταν βασιλιάδες;
○ Σχεδίαση για χάρη του σχεδιασμού
● Το νόημα της ζωής, του σύμπαντος και τα πάντα για το Branding
○ Τι είναι το Branding τελικά;
○ Η σημασία της δημιουργίας αξίας
● Εξάγοντας τις σωστές πληροφορίες aka Briefing
○ Όταν ο πελάτης ξέρει
○ Όταν ο πελάτης δεν έχει ιδέα
○ Το Briefing ως δημιουργικό εργαλείο
● Goal Driven vs Impulse Driven
○ Καθορισμός των στόχων
○ Ελέγχοντας την παρόρμηση
● Δεν υπάρχουν δύο Project που να είναι τα ίδια
○ Διηγόντας ιστορίες
○ Η ικανότητα του να κάνεις επιλογές
○ Τα πάντα ρει
● Εν κατακλείδι

Εργαστήριο | Δημιουργήστε ένα Brand Core Manual
Εντοπίστε την ουσία του κάθε brand και βοηθήστε τους πελάτες σας να παρέχουν πραγματική αξία για το κοινό τους.

Σε αυτό το εργαστήριο των 6 ωρών, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα Brand Core Manual, δηλαδή τον απαραίτητο οδηγό για κάθε brand με στόχο την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης για τη στήριξη της επικοινωνίας του. Θα μάθετε πώς να οργανώνετε μια Δημιουργική Εσωτερική Έρευνα, με σκοπό να βοηθήσει εσάς αλλά και πολλές φορές τους πελάτες σας, να κατανοήσουν τη θέση τους στην αγορά και το κοινό στο οποίο θέλουν να απευθυνθούν. Θα ανακαλύψετε πώς ο Στοχευμένος Σχεδιασμός μπορεί να ωφελήσει κάθε brand, καθώς και πώς μπορεί να επιτευχθεί η εξαγωγή αυτών των στόχων, ακόμη και μέσα από το πιο ασαφές briefing. Τελικά, ένα Brand Core Manual λειτουργεί σαν ένας οδικός χάρτης αναφοράς για εσάς και τον πελάτη σας, για όλη τη διαδρομή που αφορά την επικοινωνία του brand του. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες σας, δεδομένου ότι θα τις ανυψώσει πάνω από το επίπεδο των αναμενόμενων υπηρεσιών που συχνά συνδέονται με την κατά κόσμο αντίληψη της γραφιστικής.

Για το εργαστήριο θα χρειαστείτε laptop και ένα πρόγραμμα σχεδίασης ανισματικών αρχείων (illustrator / corel).
 

O Σπύρος Δρακάτος ασχολήθηκε με τη γραφιστική, επειδή κάποια στιγμή του φάνηκε καλή ιδέα. Μετά τις συναρπαστικές του σπουδές σε Αθήνα και Λονδίνο, γύρισε στην πατρίδα, αποφασισμένος να αλλάξει τον κόσμο μέσω του graphic design. Ποτέ δεν του άρεσε ιδέα νσ δουλεύει για κάποιον άλλο, έτσι εργάστηκε σε διάφορα projects οπτικής επικοινωνίας ως ελεύθερος επαγγελματίας, δείχνοντας μια αγαπημένη προτίμηση στο publication design. Αφιέρωσε περίπου το ένα τρίτο της ζωής του στη διδασκαλία του σχεδιασμού και προσπάθησε να πείσει μια επερχόμενη γενιά νέων γραφίστων, ότι η οπτική επικοινωνία δεν έχει να κάνει μόνο με όμορφες εικόνες. Εξακολουθεί να αναρωτιέται αν το μήνυμα παρελήφθη! Το 2004 βρήκε το νόημα της επαγγελματικής ζωής του, δημιουργία των Sereal Designers. Μέσω των Sereal ικανοποιεί τις σχιζοφρενικές τάσεις ανάμεσα στην εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική επικοινωνία. Το έργο του εκτείνεται σε όλο το φάσμα της οπτικής επικοινωνίας και έχει βραβευθεί διεθνώς. Το 2015 ιδρύει το SPIR.TO συνεχίζοντας την εξερεύνηση στη χώρα του design και του branding. Δεν έχει βιογράφο ακόμα, έτσι γράφει τα δικά του βιογραφικά, κυρίως στο τρίτο πρόσωπο.

Η Τόνια Αυγουστάκη σπούδασε οπτική επικοινωνία και εργάζεται στο χώρο του branding και της οπτικής επικοινωνίας εδω και 18 χρόνια. Αφού εργάστηκε σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες, υπήρξε συνιδρύτρια του πολυβραβευμένου ( σε Ελλάδα και εξωτερικό ) δημιουργικού γραφείου SEREAL ( Ηράκλειο - Αθήνα ) νυν SPIR.TO τα τελευταία 10 χρόνια - www.spir.to. Το SPIR.TO είναι ένα online δημιουργικό γραφειό με συνεργάτες και πελατολόγιο από όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με εικαστικά έργα και installations. Ανύσηχο πνεύμα πάντα δημιουργεί απο την καρδιά. Δημιουργεί Ιnstallations, φωτογραφίζει, διακοσμεί χώρους, δημιουργεί οπτική επικοινωνία. H έμπνευση και η δημιουργία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Θεωρεί οτι όλα συνδέονται και οτι η έμπνευση πηγάζει από τη ματιά του καθενος μας σε σχέση με την ίδια τη ζωή.
Μόττο της: ambrace creation!!! αγκάλιασε τη δημιουργία, η δημιουργία ειναι ζωή!!! Οποιαδήποτε μορφή της!

 

Official Sponsors


 
FaceBook Twitter Youtube Blog Instagram